کد خبر : 2924
تاریخ انتشار : شنبه 3 خرداد 1404- 22: 10

رشد شغل‌های کاذب در رشت؛ زنگ خطری برای اقتصاد و نظم شهری

رشد شغل‌های کاذب در رشت؛ زنگ خطری برای اقتصاد و نظم شهری
افزایش بی‌رویه شغل‌های کاذب به‌ویژه دست‌فروشی‌های بی‌ضابطه در معابر اصلی رشت، چالش‌هایی جدی همچون بی‌نظمی شهری، تضعیف اقتصاد محلی و نارضایتی عمومی را به‌ همراه دارد.
به گزارش راهبرد گیلان ؛ در ماه‌های اخیر، شغل‌های کاذب در سطح شهر رشت به طرز نگران‌کننده‌ای افزایش‌یافته اند.مشاغلی که بدون پشتوانه اقتصادی یا قانونی شکل می‌گیرند و نه‌تنها امنیت شغلی ندارند، بلکه نظم شهری، اقتصاد محلی و کیفیت زندگی شهروندان را با چالش‌هایی جدی روبه‌رو کرده‌اند.
یکی از بارزترین نمودهای این مشاغل، دست‌فروشی بی‌ضابطه در معابر اصلی شهر است؛ معضلی که اکنون به یکی از گره‌های پرتنش میان شهروندان، کسبه و مسئولان شهری تبدیل شده است.خیابان‌هایی مانند شریعتی، لاکانی، مطهری، پیاده‌راه علم‌الهدی و اطراف میدان شهرداری، به‌شدت از حضور گسترده دست‌فروشان متأثر شده‌اند.

انتقاد شهروندان از وضعیت فعلی

بسیاری از شهروندان رشتی از اینکه حضور دست‌فروشان عملاً مسیر عبور و مرور عابران پیاده را مسدود کرده، ناراضی هستند. خانم حسینی، یکی از ساکنان خیابان سعدی رشت در گفتگو با خبرنگار فارس در رشت اظهار کرد:بعضی وقت‌ها برای عبور از پیاده‌رو باید از خیابان رد شویم ، چون بساط‌ دستفروشان راه‌رفتن را  غیرممکن کرده است، مخصوصاً برای سالمندان و مادرهایی که کالسکه دارند، واقعاً سخت استاین بانوی رشتی با بیان اینکه ما درک می‌کنیم که بیکاری درد بزرگ جامعه است افزود: مردم به دنبال کار هستند، اما این وضعیت نباید به قیمت اذیت‌شدن بقیه باشد.

رفع معضل دستفروشی تنها با همکاری همه‌جانبه ممکن است

محمدحسین واثق کارگرنیا، رئیس شورای اسلامی شهر رشت در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با تأکید بر لزوم ساماندهی دست‌فروشان در سطح شهر اظهار کرد : رفع معضل دست‌فروشی تنها از عهده شهرداری برنمی‌آید و نیازمند همراهی و همکاری همه‌جانبه سایر دستگاه‌های اجرایی، نهادهای حمایتی و نیروی انتظامی است. وی با تأکید بر حفظ حقوق شهروندی افزود:  باید با حفظ کرامت دست‌فروشان، برنامه‌ای جامع برای ساماندهی این قشر زحمت‌کش تدوین شود تا هم حقوق شهروندی رعایت شود و هم چهره شهر لطمه نبیند.

دستفروشی بحران شهری

الهام ناصری، کارشناس توسعه شهری، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با اشاره به معضل دست‌فروش در این شهر اظهار کرد:دست‌فروشی، در شرایط فعلی، بیشتر از آنکه راه‌حلی برای اشتغال باشد، به یک بحران شهری تبدیل شده است و این پدیده فقط وظیفه شهرداری نیست ، بلکه نیازمند ورود و همراهی جدی نهادهای نظارتی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی کشور است.

تأمین حداقلی معیشت از دلایل ایجاد مشاغل کاذب

افزایش بیکاری، نبود فرصت شغلی پایدار، مهاجرت از روستاها به شهر و تورم، از دلایل اصلی روی‌آوردن به این گونه فعالیت‌هاست و افراد برای تأمین حداقلی معیشت خود، به مشاغلی روی می‌آورند که هرچند در ظاهر درآمدزا هستند، اما در عمل آسیب‌زا و ناپایدارند.

مخدوش شدن وجهه شهر با افزایش دستفروشی

گسترش این مشاغل ضمن تضعیف اقتصاد رسمی، منجر به افزایش بی‌نظمی شهری، تضادهای اجتماعی، ترافیک پیاده‌روها و نارضایتی عمومی شده است. این وضعیت هم وجهه شهر را مخدوش و هم روابط اجتماعی را متشنج می‌کند.

ساماندهی دستفروشان دغدغه مدیریت شهری

رحیم شوقی شهردار رشت نیز در جلسه شورا در مورد ساماندهی وجمع‌آورییدست‌فروشانن اظهار کرد: این دغدغه مدیریت شهری بوده و هست و به دنبال ساماندهیدست‌فروشانن هستیم اما یک اقدام بین دستگاهی را می‌طلبد و شورا و شهرداری به تنهایی نمی‌تواند و لازم است که سیستم قضایی و  پلیس راهور نیز کمک کنند.مشاغل کاذب به‌ویژهدست‌فروشی بی‌ضابطه، اگرچه در کوتاه‌مدت به‌عنوان راهی برای بقا مطرح‌اند، اما در بلندمدت موجب اختلال در نظم، اقتصاد و امنیت شهری می‌شوند. برای رفع مشکلدست‌فروشیی در سطح شهر، نباید تمام مسئولیت‌ها را صرفاً بر دوش شورا و شهرداری گذاشت و این معضل یک موضوع چندوجهی است که نیازمند ورود و همکاری جدی سایر دستگاه‌ها از جمله نیروی انتظامی، اداره صمت و نهادهای حمایتی بوده و تنها با تعامل و تقسیم درست مسئولیت‌ها می‌توان هم به معیشت دست‌فروشان توجه کرد و هم ازمخدوش‌شدن چهره شهر و بی‌نظمی‌های ناشی از فعالیت‌های بی‌ضابطه جلوگیری کرد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 5 در انتظار بررسی : 5 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

رفتن به نوار ابزار