کد خبر : 2938
تاریخ انتشار : یکشنبه 4 خرداد 1404- 28: 9

جهش فناورانه دانشگاه گیلان با سنسورهای هوشمند گرافنی در رقابت جهانی بخارست

جهش فناورانه دانشگاه گیلان با سنسورهای هوشمند گرافنی در رقابت جهانی بخارست
تیمی از استاد و دانشجویان دانشگاه گیلان با طراحی سنسورهای پوستی فوق‌حساس بر پایه گرافن، در رقابت بین‌المللی اختراعات بخارست ۲۰۲۵ خوش درخشیدند و با کسب مدال طلا و جایزه ویژه، بار دیگر توانمندی علمی ایران را به رخ جهانیان کشیدند.
به گزارش راهبرد گیلان؛ در میان صدها اختراع و ایده نوآورانه از سراسر جهان، یک تیم پژوهشی از دانشگاه گیلان با ارائه سنسورهای پوستی هوشمند مبتنی بر گرافن، موفق به کسب مدال طلای مسابقات بین‌المللی اختراعات بخارست شد؛ موفقیتی که افتخار بزرگی برای نظام علمی کشور و استان گیلان رقم زد.

رویدادی با برند جهانی در قلب اروپا

رویداد جهانی اختراعات بخارست ۲۰۲۵ در پایتخت رومانی با حمایت نهادهایی همچون سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO)، فدراسیون جهانی اختراعات (IFIA) و انجمن جهانی WIIPA برگزار شد و میزبان مخترعانی از ده‌ها کشور مختلف بود. این رقابت، یکی از مهم‌ترین آوردگاه‌های بین‌المللی برای ارائه فناوری‌های نوظهور محسوب می‌شود.

اختراعی که داوران را شگفت‌زده کرد

سنسور طراحی‌شده توسط تیم دانشگاه گیلان با عنوان «سنسورهای پوستی فوق‌حساس مبتنی بر گرافن» قابلیت پایش مداوم شاخص‌های زیستی همچون دمای بدن، ضربان قلب، تعریق و تحرک را دارد و می‌تواند در کاربردهایی چون پزشکی از راه دور، پایش سلامت ورزشکاران و بیماران مزمن، یا حتی مأموریت‌های نظامی و صنعتی مورد استفاده قرار گیرد. این نوآوری با تکیه بر فناوری نانومقیاس و ویژگی‌های منحصربه‌فرد گرافن، عملکردی بسیار دقیق، سبک و انعطاف‌پذیر دارد.

تیمی متشکل از تجربه و انگیزه جوانانه

درخشش دانشگاه گیلان در این رقابت، حاصل تلاش تیمی متشکل از دکتر رضا انصاری خلخالی، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک و پنج دانشجوی مستعد به نام‌های سجاد عموپور رودکلی، علیرضا نوری رودسری، پویا رئوف و عرفان زارع بود. این تیم با ارائه دقیق نمونه‌ها، مستندات علمی و شبیه‌سازی‌های عملکردی، مورد تحسین هیئت داوران قرار گرفت.

دریافت دو افتخار در یک مسابقه

علاوه بر مدال طلای اصلی این مسابقات، تیم دانشگاه گیلان موفق به کسب جایزه ویژه WIIPA نیز شد؛ جایزه‌ای که تنها به برترین ایده‌ها از نظر نوآوری، کاربرد صنعتی و قابلیت تجاری‌سازی تعلق می‌گیرد.

نشان افتخار برای علم بومی

این دستاورد، نه‌تنها برگ زرینی در کارنامه علمی دانشگاه گیلان است، بلکه نشان‌دهنده ظرفیت‌های گسترده دانشگاه‌های کشور در تولید فناوری‌های پیشرفته، تربیت نیروی متخصص و حضور مؤثر در رقابت‌های بین‌المللی است.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 2 در انتظار بررسی : 2 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

رفتن به نوار ابزار